Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 10:20

Дитяча філія Новоукраїнської центральної бібліотеки

Меню сайту
Сайт-партнер:
Мебель под заказ - студия LOFT
KeksNews - новости и блог на разную тематику
Новини
Головна » 2013 » Червень » 3 » Обласна школа бібліотечного консалтингу "Професійний тандем"
10:55
Обласна школа бібліотечного консалтингу "Професійний тандем"
 

Президент України Віктор Янукович проголосив нові соціальні ініціативи, спрямовані на захист дітей. Сьогодні влада розуміє важливість і необхідність вироблення стратегії розвитку держави – її майбутнього. Найбільший скарб країни – це її люди. Яким виросте молоде покоління, такою буде наша держава. Віктор Янукович визначив пріоритет: «Ми робимо стратегічну інвестицію в тих, хто будуватиме і розвиватиме Україну практично до кінця ХХІ століття». Дитячі бібліотеки Кіровоградщини теж з розумінням і підтримкою віднеслись до ініціатив президента.


28 травня на базі Новоукраїнської районної дитячої бібліотеки було проведено обласну школу бібліотечного консалтингу «Професійний тандем», де теж йшлося про підтримку творчої та обдарованої молоді.

Вітальним словом привітали учасників обласної школи Бондар Анатолій Анатолійович – начальник відділу культури та туризму Новоукраїнської районної державної адміністрації та директор Новоукраїнської районної центральної бібліотеки Козловська Тетяна Миколаївна.


Далі слово взяла директор обласної бібліотеки для дітей ім. А.П. Гайдара – Манжула Таїса Сергіївна, яка розповіла про сучасний формат дитячої бібліотеки.


Завідуюча Новоукраїнської районної дитячої бібліотеки Юфимчук Катерина Григорівна продемонструвала досвід роботи бібліотеки з користувачами-дітьми. Катерина Григорівна зробила акцент на ігрових формах і методах роботи з читачами. Адже саме гра є одною з активних форм популяризації книги та організації дозвілля дітей.


Про міжнародний інтерактивний семінар з різних технік промоції читання, що проходив в м. Львові розповіла учасникам школи Ліпей Олена Вікторівна – заступник директора з наукової роботи обласної бібліотеки для дітей ім. А.П. Гайдара.


Оглядову лекцію «Сучасний бібліотекар у світлі професіоналізму» провела Босюк Лариса Сергіївна – провідний методист відділу розвитку дитячих бібліотек і маркетингу обласної бібліотеки для дітей ім. А.П. Гайдара.


Далі учасники бібліотечної школи побували на бібліотечному заході - Екоподорож «У Країну добрих вчинків», який  провела для учнів 2 - 3 класів гімназії №7 бібліотекар Новоукраїнської районної дитячої бібліотеки Токарь С.М.

 

Захід проходив у формі подорожі, зупинки були розміщені на спеціальній «Карті». Щоб потрапити до Країни добрих вчинків діти мали подолати безліч перешкод, таких як: «Море кросвордів», «Острів Запитайлик», «Печера Дракончика», «Хатинка Бабусі Ягусі». Діти із задоволенням відгадували загадки для кросворду, відповідали на запитання Запитайлика, гралися в екологічні ігри разом з Дракончиком, розповідали про лікарські рослини Бабусі Ягусі, та посадили «Квітку добрих вчинків», де на кожній пелюсточці писали свої добрі вчинки. На закінчення подорожі кожна дитина отримала «Пам’ятку любителя природи» на згадку про перебування у Країні добрих вчинків. Бібліотекар також ознайомила читачів з книжковою виставкою «Я і природа», де можна більше дізнатися про природу та її збереження.


Підводячи підсумки роботи обласної школи директор обласної бібліотеки для дітей ім. А.П. Гайдара – Манжула Таїса Сергіївна зробила висновок, що такі заходи дають багато корисного для роботи бібліотек, тому що тут іде живе спілкування та обмін досвідом бібліотекарів - професіоналів своєї справи.


Переглядів: 566 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz