Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 20:56

Дитяча філія Новоукраїнської центральної бібліотеки

Меню сайту
Сайт-партнер:
Мебель под заказ - студия LOFT
KeksNews - новости и блог на разную тематику
Новини
Головна » 2013 » Вересень » 27 » Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний
15:13
Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний

 

«…Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний». Цей вислів В.О. Сухомлинського найкраще підходить для освітлення його життєвого шляху.  Учитель з великої літери, учений, на працях якого виховується не одне покоління педагогів, письменник, казки й оповідання якого з захопленням читають діти. 28 вересня йому б виповнилося 95 років. Саме цій даті присвячений цикл заходів, проведених у бібліотеці. Для ознайомлення з творами Сухомлинського з читачами молодших класів були проведені голосні читання по книзі «Казки школи під голубим небом». Діти із захопленням слухали невеличкі змістовні оповідання та казки, відповідали на запитання бібліотекаря, спробували самі складати невеличкі твори.


З учнями ЗШ №6 4-Б класу проведена літературна гра-подорож «Книжкова  країна сонця й добра». Бібліотекар ознайомила дітей з біографією видатного земляка, демонструючи слайди комп’ютерної презентації. Далі увагу дітей звернули на книжкову виставку «Книжкова  країна сонця й добра» , підзаголовки якої і стали зупинками подорожі. На зупинці «Школа доброти» читачі слухали оповідання «Конвалія», яке читала бібліотекар. Потім пограли в гру «Добрі чарівники», де передавали один одному «чарівний» м’ячик і бажали чогось доброго .

Наступною була зупинка «Країна ввічливості», до якої учнів підвело оповідання Сухомлинського «Для чого кажуть спасибі». На зупинці діти згадували «чарівні слова», називали всіх, кому б хотіли подякувати. Сподобалась учасникам подорожі гра «Семафор ввічливості», де потрібно було послухати ситуацію і сигналом показати, правильно так чинити, чи ні. На зупинці «Дивосвіт рідної природи» учні послухали та обговорили оповідання « Врятував сонечко». Розповідали, як вони ставляться до братів своїх менших. На завершення подорожі діти пограли у гру «Скарбничка народної мудрості», де із окремих слів потрібно було скласти вислів – прислів’я. А потім назвати оповідання В.О. Сухомлинського, до якого підходив би цей вислів. Захід ще раз довів правдивість золотих слів Сухомлинського: «Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості…».


Переглядів: 1280 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz